Persoonlijke reactie van “de inwoner Eijsden die meer compensatie krijgt voor herrie van Vliegveld Luik”

Omdat ik in onderstaande reactie ook genoemd word heb ik besloten de reactie van Wily Delrock, op dit artikel in Dagblad De Limburger : https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200114_00141966/eijsdenaar-krijgt-veel-meer-compensatie-voor-herrie-van-vliegveld-luik ,op mijn eigen website (hier beneden) te plaatsen.
Inderdaad Wily, het draait niet om geld maar om erkenning! Wij lopen al veel te veel jaren te strijden tegen onrechtvaardigheid, tegen list en bedrog van onze eigen Nationale en Provinciale overheid die willens en wetens de leefomgeving van ons “weggeeft” en al sinds april 2013 totaal niets doet om ervoor te zorgen dat dit kleine stukje Nederland (want NEDERLAND dat zijn wij!) haar luchtgebied weer terug krijgt en daarmee het “foutje” van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hersteld.
Wij willen onze rust terug, wij willen ons milieu terug, ons leefklimaat en onze volksgezondheid en wensen niet opgeofferd te worden door Den Haag met medewerking van de provincie Limburg (Eigenaar van het noodlijdende MAA).
Ik heb waardering voor de media die wél tegen de stroom durven in te schrijven en beschouw De Limburger en vooral Peter Bruijns als iemand die bereid is om ook zaken te publiceren die wellicht niet bij al onze overheden “even lekker liggen”. De foto komt van, en de link verwijst naar, “dagblad De Limburger” om het originele artikel te lezen kunt u terecht op haar website)

De rechterlijke uitspraak is hier te vinden: https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:RBLIM:2020:177

Onderstaande reactie is op persoonlijke titel van Wily Delrock maar in de inhoud kan ik me prima vinden.

Voor Jo ✝︎

Reactie WILY DELROCK :

Uit alles blijkt dat Peter Bruijns in zijn stukje over mijn hoger beroep tegen het ministerie in zake vliegtuigoverlast van Bierset, alleen is uitgegaan van de verklaring van de rechtbank. De tendens van zijn stukje is dat het om geld draait. Het draait echter om erkenning en ja, ‘hoe hoger de compensatie, hoe hoger die tevredenheid/genoegdoening in de geest’. Het bedrag van 40.000 euro heb ik ook niet zelf berekend, maar komt van een erkend adviesbureau in onroerende zaken. 

Men (lees; Van hogerhand) denkt maar alles klaar te kunnen krijgen, och die burger, maar het wordt hoog tijd dat men echt rekening gaat houden met de burger. Verder is het de taak/plicht van de burger om in opstand te komen als onrecht geschiedt. Die burger moet zich niet gaan verschuilen achter zijn oordopjes, ‘ze-doen-toch-wat-ze-willen’, klagen heeft geen zin, wij hebben nergens last van, enz. Doorsnee wordt in deze krant gesproken over een handjevol klagers. Ben benieuwd ……. 

Het heeft jaren geduurd voor deze erkenning er kwam. Menigeen had nergens last van of vroeg zich af waar ik toch mee bezig was. Strijders van het eerste uur waren Rob Hoenen en Jo Bartels. Helaas is Jo niet meer onder ons. Wat had ik hem gegund dat hij dit had meegemaakt. Die eerste jaren waren verschrikkelijk en deze erkenning draag ik dan ook op aan Jo. 

Verder word ik in dat stukje op de voorpagina neergezet als klager, een negatieve benaming voor iemand die aan de bel trekt bij misstanden. Bovendien schrijf ik mij Wily en niet Willy en ben ik geen Eijsdenaar, maar woon ik in Eijsden.

Graag meer journalistieke aandacht voor deze economische luchtruimwijziging tussen België en Nederland over de rug van de burger. Het veiligheidsaspect, zijnde het uitgangspunt van deze luchtruimwijziging, is er aan de haren bijgesleept. De Belgen maken hier optimaal misbruik van en de Nederlanders hebben niet de Ballen om de Belgen hierop te wijzen en baas te zijn in eigen luchtruim. De nadeelcompensatie valt trouwens, meer dan, in het niet bij de ruime inkomsten (en dat al zeven jaar) van deze commerciële luchtruimwijziging. In Den Haag en in Brussel liggen ze in een deuk!

Wily Delrock, 

Eijsden

3 gedachten over “Persoonlijke reactie van “de inwoner Eijsden die meer compensatie krijgt voor herrie van Vliegveld Luik””

  1. Rob, Peter,
    Ik ben overtuigd van de goede bedoelingen van Rob Hoenen. Als Rob dan overtuigd is van de goede bedoelingen van Peter, heb ik daar ook geen twijfels over. Wel vind ik het meer dan jammer dat de snelheid van de journalistiek van groter belang is dan een gesprek van man tot man en daarmee meer informatief en to the point dan uitgaan van een verslag van de rechtbank. Dat is waar het naar mijn idee vaak aan ontbreekt, de menselijke kant van het verhaal, ‘l’otre koté’ heb ik het ooit genoemd in wat ooit mijn hondse kollum was.

    Wily

  2. Leuk, die reactie van meneer Delrock, maar toen ik hem belde voor een reactie nam hij niet op. Anders had het stukje er wellicht anders uitgezien.

    1. Daar ben ik helemaal van overtuigd Peter 👍🏾 Ik had begrepen dat je niet meer had gebeld maar dat klopt dus blijkbaar niet… Ik hoop dat ik je het goede telefoonnummer heb gegeven anders is het mijn schuld…

Reacties zijn gesloten.