P E R S B E R I C H T Oproep om massaal bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking 2020

P E R S B E R I C H T

Oproep om massaal bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking 2020

Sinds 2013 ondervinden inwoners van zuidelijk Zuid-Limburg in toenemende mate vliegtuigoverlast voornamelijk veroorzaakt door het vliegveld van Luik en worden nu opgeroepen massaal bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking 2020.

Eijsden,  8 februari 2020

Wij roepen deze week de inwoners van zuidelijk Zuid-Limburg op tot het massaal indienen van bezwaren tegen de komende WOZ-beschikking 2020. Dit doen wij vanwege de grote overlast van vliegverkeer die wij in deze regio ervaren.

De vliegtuigoverlast wordt voornamelijk veroorzaakt door vliegveld Luik nadat het toenmalige ministerie van Infrastructuur en Milieu in 2013 “per ongeluk” de controle over het luchtgebied boven zuidelijk Zuid-Limburg weggaf aan de Belgische luchtverkeersleiding en die er sindsdien 24/7 grof misbruik van maakt door over Nederland te vliegen om op die manier vliegtuigoverlast in België te voorkomen.

Inmiddels heeft de Rechtbank in Roermond een verrassende uitspraak gedaan in een beroepzaak aangespannen door inwoners van Eijsden: https://linkeddata.overheid.nl/front/portal/document-viewer?ext-id=ECLI:NL:RBLIM:2020:177

Deze uitspraak is voor ons reden om nu ook bezwaar te gaan maken tegen de waardevermindering, als gevolg van vliegtuigoverlast, van onze huizen en  de inwoners van zuidelijk Zuid-Limburg hierop te attenderen.

We hebben weinig reden om erop te vertrouwen dat de nationale, provinciale en lokale overheden zich momenteel nog erg inspannen om de vliegtuigoverlast veroorzaakt door vliegveld Luik te doen verminderen. In de loop der jaren lijkt het erop dat menig bestuurder, politicus en politieke partij het bijltje erbij neergegooid hebben.

Dit in tegenstelling tot de inwoners van zuidelijk Zuid-Limburg, die strijdvaardiger dan ooit, ongetwijfeld in groten getale een bezwaar gaan indienen nu blijkt dat de rechter wél achter de inwoners staat!

Meer info kunt u vinden op :

Als bijlage de advertentie zoals die verschijnen zal in weekblad De Etalage 8 -2020

2 gedachten over “P E R S B E R I C H T Oproep om massaal bezwaar te maken tegen de WOZ-beschikking 2020”

 1. Geachte heer Hoen,

  Graag wil ik bezwaarschrift indienen tegen de WOZ beschikking. Helaas kan ik een voorbeeld-brief NIET vinden, zoals aangegeven in de Etalage week 7.
  Graag uw reactie. Met vriendelijk groet,
  Mayita Wolfs

  1. Beste Mayita,

   Dank voor je reactie en het meedoen aan deze actie!

   Hier : https://www.jezultermaarwonen.nl/eijsden/hoe-dien-ik-bezwaar-in-tegen-de-woz-beschikking-2020-bsgw-ivm-vliegtuigoverlast-vliegveld-luik/#comment-14 kun je lezen hoe je het beste een bezwaar kunt indienen. ( Even naar boven en beneden door de reacties scrollen )

   Inmiddels heb ik onderaan het artikel (bij de reacties) een tweetal updates gegeven waarbij ik aangeef waarom er geen voorbeeldbrief is en waarom de BSGW er de sterke voorkeur aan geeft dat we allemaal digitaal via de website van de BSGW bezwaar indienen.

   Ik hoop dat de uitleg daar een beetje duidelijk is?

   Succes ermee en nogmaals dank voor het meedoen 😀

   Vr. Gr. Rob Hoenen

Reacties zijn gesloten.